Milanese derby eindelijk weer meer dan papieren topper

Reacties

De derde speelronde van de Italiaanse competitie begint vanavond. Serie A-volger Reon Boeringa blikt vooruit op de duels.

Milanese derby eindelijk weer meer dan papieren topper

Oude Dame op ezeljacht
Juventus hoopt eindelijk zijn eerste punten te pakken. Met nul punten uit twee duels evenaarde De Oude Dame een stokoud clubrecord. Het gebeurde namelijk voor het laatst in 1912 dat Juve puntloos was na twee wedstrijden. Chievo Verona is vanavond om 20.45 uur de tegenstander van de kampioen.

Waar Juventus tot nu toe de negatieve seizoensverrassing is, geldt voor Chievo het omgekeerde. Chievo is met zes uit twee zelfs lijstaanvoerder. De koppositie doet denken aan het vorige decennium. Toen wierp Chievo zich als promovendus op als schrik van de topclubs, wat zelfs leidde tot kwalificatie voor de voorronde van de Champions League.

In die periode adopteerde Chievo de wonderlijke bijnaam Musso Volanti (vliegende ezels). Fans van rivaal Hellas Verona hadden namelijk gesteld dat de kans dat ezels zouden leren vliegen groter was dan dat Chievo de Serie A zou halen. Inmiddels is de club alweer een tijdje een gevestigde naam op het hoogste niveau, ondanks de jaarlijkse strijd tegen degradatie. Juventus gaat vanavond proberen de hooggeklasseerde ezels uit de lucht te schieten.

Internazionale - AC Milan
De topper van de derde speelronde van de Serie A is uiteraard Internazionale – AC Milan. Zondag om 20.45 uur staan de Milanese giganten tegenover elkaar. De Derby della Madoninna is eindelijk weer meer dan alleen een papieren topper. Na een rampzalig jaar hebben Inter en Milan flink ingekocht en met die aankopen moet een rol in de top van de Serie A tot de mogelijkheden behoren.

Bij het kopen van spelers heeft Inter zijn naam eer aan gedaan, want er zat geen Italiaan tussen. De selectie van Roberto Mancini telt daardoor liefst zestien nationaliteiten. Daarmee vervult Inter de functie die het in 1908 voor ogen had. De club ontstond destijds als afsplitsing van AC Milan, dat geen buitenlanders als lid wilde. Milan liet dat principe een paar jaar later vallen, maar leuk detail is dat de Rossoneri anno 2015 wel bijna drie keer zoveel Italianen in hun selectie hebben als de Nerazzurri (zestien om zes).

Mario Balotelli viert in 2009 een van zijn eerste Inter-doelpunten met Samuel Eto'o. Balotelli werd geschoold bij Inter, maar maakte zelfs in zijn tijd bij die club geen geheim van zijn voorliefde voor zijn huidige werkgever Milan.
Mario Balotelli viert in 2009 een van zijn eerste Inter-doelpunten met Samuel Eto'o. Balotelli werd geschoold bij Inter, maar maakte zelfs in zijn tijd bij die club geen geheim van zijn voorliefde voor zijn huidige werkgever Milan.

De Milanese derby kan een debutantenbal worden, want tegen het sluiten van de markt hebben beide clubs zich laten gelden. Inter haalde met Ivan Perisic, Felipe Melo, Alex Telles en Adem Ljajic nog bijna een half elftal binnen. Milan deed het met de komst van Mario Balotelli iets rustiger aan. De spits heeft de interlandperiode benut om op krachten te komen en lijkt klaar voor speelminuten tegen de club waar hij zijn opleiding genoot. Een beslissend doelpunt tegen Inter is precies wat Balotelli nodig heeft om de Super Mario in zichzelf terug te vinden.

Programma
Fiorentina 12-09
18:00
Genoa
Frosinone 12-09
18:00
AS Roma
Juventus 12-09
20:45
Chievo
Hellas Verona 13-09
12:30
Torino
Empoli 13-09
15:00
Napoli
Palermo 13-09
15:00
Carpi
Sampdoria 13-09
15:00
Bologna
Sassuolo 13-09
15:00
Atalanta Bergamo
Lazio 13-09
18:00
Udinese
Internazionale 13-09
20:45
AC Milan
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.