Milan dendert door, Fiorentina slaat aanval Inter af

AC Milan heeft de derbyzege op Internazionale (3-0) van zondag een goed gevolg gegeven op Sicilië. Inter versloeg Chievo Verona en Fiorentina won met de hakken over de sloot van Carpi.

Palermo - AC Milan 0-2
Milan kwam in de achttiende minuut aan de leiding. Ignazio Abate zette vanaf rechts voor, waarna Carlos Bacca afrondde. Mbaye Niang bracht de Rossoneri nog voor rust in een zetel door een strafschop te benutten. Na de pauze kwam Palermo niet meer terug in de wedstrijd.

Daardoor zet Milan zijn sterke reeks door. Gerekend over alle competities verloren de Rossoneri slechts één van hun laatste veertien duels. Milan staat met 39 punten zesde en houdt de plaatsen die recht geven op Europees voetbal in het zicht.

Internazionale - Chievo Verona 1-0
Inter had het voor rust moeilijk, maar kwam vlak na de thee op voorsprong. Chievo kreeg een corner van Alex Telles niet weg uit de doelmond, waarna Mauro Icardi de bal van dichtbij binnenschoot. Het was het vijftigste Serie A-doelpunt voor de Argentijnse spits, die voor dat aantal 109 wedstrijden nodig had.

Even later maakte hij bijna zijn 101ste goal, maar zijn kopbal strandde op de lat. Doordat Chievo aanvallend weinig liet zien, bleef die misser zonder gevolgen. De Nerazzurri stijgen van de vijfde naar de vierde plaats.

Fiorentina - Carpi 2-1
Het had weinig gescheeld of Inter was naar plek drie gestegen, want Fiorentina kreeg Carpi pas in de allerlaatste minuut klein door een goal van Mauro Zárate. Even eerder dacht Kevin Lasagna een punt uit het vuur te hebben gesleept namens Carpi. Borja Valero had de score al in de tweede minuut geopend namens Fiorentina. De paarshemden hebben door de zege 45 punten, één meer dan Inter en vier meer dan AS Roma.