Wangedrag in Milanese derby kost Mancini één duel

Reacties

Roberto Mancini is voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de Milanese derby van zondagavond. De trainer van Internazionale beledigde de arbitrale leiding en de fans van AC Milan. Hij kreeg ook een boete van vijfduizend euro.

Wangedrag in Milanese derby kost Mancini één duel

Mancini ontstak tijdens het met 3-0 verloren duel met AC Milan in woede, omdat hij vond dat Inter een penalty had moeten krijgen na een botsing van debutant Éder met Gigi Donnarumma, de doelman van Milan. Wegens commentaar op de leiding moest de voormalige aanvaller vervolgens naar de tribune, waarbij hij onderweg ook nog zijn middelvinger opstak naar de Milan-aanhang toen die hem beledigden.

'Ik heb niets verkeerds gezegd, maar de scheidsrechters kunnen tegenwoordig niks meer hebben. Ik weet niet wat ik moet zeggen over het incident met Donnarumma. Misschien kent Antonio Damato de regels niet…', reageerde Mancini zondag na afloop van de kraker in San Siro. 'Dit doet enorm veel pijn omdat het de derby is en we in een periode zitten waarin alles mis lijkt te gaan', aldus de coach van Inter, dat woensdag tegen Chievo Verona speelt.

Matri
Behalve Mancini maakte ook Alessandro Matri het tijdens de 22ste speelronde te bont in de ogen van de Italiaanse tuchtcommissie. De 31-jarige spits van Lazio kreeg in de tumultueuze slotfase van de uitwedstrijd tegen Udinese (0-0) een rode kaart en moet twee wedstrijden aan de kant blijven bij de Romeinen, die het woensdagavond moeten opnemen tegen koploper Napoli. Stefan de Vrij en Ricardo Kishna ontbreken nog altijd door blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.