Mikel vergezelt Gudelj op Chinees middenveld

Reacties

John Obi Mikel vervolgt zijn carrière in China. De Nigeriaanse middenvelder verruilt Chelsea voor een lucratief dienstverband bij Tianjin Teda, de club van ex-Ajacied Nemanja Gudelj.

Mikel vergezelt Gudelj op Chinees middenveld

De 29-jarige Mikel beschikte bij Chelsea over een aflopend contract, waardoor hij transfervrij mocht vertrekken uit Londen. Meerdere clubs toonden interesse voor de verdedigende middenvelder, die onder Guus Hiddink vorig seizoen nog regelmatig basisspeler was. Een jaarsalaris van zo'n 8,5 miljoen euro deed hem echter besluiten Europa achter zich te laten en zijn krabbel te zetten onder een driejarige verbintenis bij Tianjin Teda.

Mikel begon zijn carrière bij het Nigeriaanse Plateau United, waarna hij in 2004 naar het Noorse FK Lyn vertrok. Twee jaar later pikte Chelsea hem op. In ruim tien jaar bij The Blues kwam Mikel tot 249 Premier League-optredens, waarin hij één keer wist te scoren. In totaal speelde hij 372 wedstrijden voor Chelsea, waar hij onder meer de Champions League won en twee keer kampioen werd.

Mikel is aanvoerder van het nationale elftal van Nigeria, waar hij 73 keer voor uitkwam. Bij Tianjin Teda moet hij een middenveld gaan vormen met Gudelj, die woensdag definitief de overstap maakte van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.