Mikel blijft Chelsea trouw met nieuw contract tot 2017

Chelsea heeft de verbintenis van John Obi Mikel (25) opengebroken en verlengd tot medio 2017. De Nigeriaan is al aan zijn zevende seizoen bezig bij de club in Londen.

Mikel blijft Chelsea trouw met nieuw contract tot 2017

De controlerende middenvelder zal door het akkoord zijn aantal van 261 officiële duels voor Chelsea (twee goals) verder gaan uitbreiden. De 32-voudig Nigeriaans international kwam dit seizoen tot veertien optredens in de Premier League.

Mikel vestigde in 2005 voor het eerst écht de schijnwerpers op zich tijdens het WK onder -20 in Nederland. Met Nigeria verloor hij in de finale met 2-1 van het Argentinië van onder meer Lionel Messi, die vóór Mikel tot beste speler van het toernooi werd uitgeroepen.

Na dat toernooi was de volledige Europese top geïnteresseerd in Mikel. Opmerkelijk genoeg bereikte de toen nog voor FC Lyn (Noorwegen) voetballende middenvelder een mondelinge overeenkomst met zowel Manchester United als Chelsea. Daarop moest hij in Oslo blijven en maakte hij in 2006, later dan gepland, voor achttien miljoen euro alsnog de overstap naar Chelsea.

Op de clubwebsite uit Mikel zijn vreugde. 'Ik ben hier al zes jaar en het voelt als thuis voor mij. Ik heb alles al gewonnen met de club, maar wil nog meer trofeeën pakken. Spelen met mannen als Didier Drogba (inmiddels Shanghai Shenhua, China), John Terry en Frank Lampard is al even speciaal voor mij.'

Mikel: 'De Champions League-zege van vorig seizoen was natuurlijk hét hoogtepunt. Ik hoop dat de komende vijf jaar net zo veel succes brengen', aldus de Nigeriaan, die met Chelsea wel op de rand van uitschakeling in de huidige editie van het miljoenenbal balanceert. Alleen als Shakhtar vanavond wint van Juventus, en Chelsea van FC Nordsjælland, is een plek bij de laatste zestien een feit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's