'Mike Ashley vindt snel een nieuwe club na verkoop Newcastle United'

Reacties

De kans is groot dat Mike Ashley snel weer clubeigenaar is. Engelse media melden dat de 57-jarige zakenman zijn oog heeft laten vallen op Derby County en dat is eigenlijk een erg logische keuze.

'Mike Ashley vindt snel een nieuwe club na verkoop Newcastle United'

Ashley is namelijk de eigenaar van Sports Direct en het hoofdkantoor van de sportkledingketen staat in Shirebrook, op ruim een half uur van Derby. En na de verkoop van Newcastle United voor ongeveer 350 miljoen euro aan een Saoedisch investeringsfonds is Ashley op zoek naar een nieuw vliegwiel om Sports Direct te vermarkten. Mocht het tot een overname komen zullen Pride Park Stadium en omgeving waarschijnlijk net als het St James' Park van Newcastle United, dat ook een jaartje officieel de Sports Direct Arena heette, worden behangen met reclame van de sportkledingketen.

Tijdens de veertien jaar dat Ashley eigenaar was van Newcastle United was, bleven sportieve successen uit, maar financieel ging het de club voor de wind. Dat kan niet gezegd worden van Derby County, dat grote financiële problemen heeft en daardoor in september liefst 12 punten in mindering kreeg. De club van manager Wayne Rooney en doelman Kelle Roos staat daardoor nu helemaal onderaan in het Championship, waardoor degradatie naar de League One - het derde niveau in Engeland - dreigt. Als de club tenminste nog bestaat aan het einde van dit seizoen.

Op dit moment is Mel Morris de eigenaar van Derby County, maar de eigenaar wil al een tijdje van de club af. Volgens de zakenman, die een groot deel van zijn fortuin verwierf dankzij het bedrijf achter het mobiele spel Candy Crush Saga, zorgden de coronapandemie, mislukte overnames en voortdurende discussies met de Engelse Football League (EFL) ervoor dat de club op dit moment zulke grote problemen heeft. Morris hoopt de club snel te verkopen en zaterdag meldde de BBC dat er op dit moment vier partijen officieel hun interesse kenbaar gemaakt hebben. Of Ashley een van die partijen is, is onbekend.

Bekijk hier al onze video's
Meer Derby County
Meer over Derby County
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Championship
Meer over Championship
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.