Mijlpaal voor Ramos en coach Del Bosque tegen Finland

Sergio Ramos speelt vrijdagavond tegen Finland zijn honderdste A-interland voor Spanje. De verdediger heeft deze mijlpaal als jongste speler in Europa behaald. Vicente del Bosque (foto) is sinds vrijdag de meest ervaren bondscoach van het Spaanse elftal.

Mijlpaal voor Ramos en coach Del Bosque tegen Finland

Ramos heeft met zijn prestatie Lukas Podolski van de troon gestoten. De aanvaller van Arsenal was 27 jaar en dertien dagen oud toen hij op het EK 2012 tegen Denemarken de grens van honderd interlands namens Duitsland slechtte. Real Madrid-verdediger Ramos is vrijdag 26 jaar en 358 dagen oud: maar zes spelers ter wereld bereikten die mijlpaal van honderd caps op jongere leeftijd.

De jongste ter wereld met honderd landenwedstrijden achter zijn naam is Bum-Kun Cha, die 24 jaar en 139 dagen was toen hij voor Zuid-Korea in 1977 zijn jubileumwedstrijd speelde. Het grootste deel van zijn carrière kwam Cha uit voor Bayer Leverkusen.

Ook Del Bosque heeft sinds vrijdag een ander record op zijn naam. In Gijón zit de bondscoach voor de 69ste keer als hoofdverantwoordelijke langs de lijn. Van de 68 interlands tot nu zag hij zijn ploeg er 57 winnend afsluiten (G5, V6). Daarmee verdwijnt Ladislao Kubala van de eerste plaats, die op 18 juni 1980 voor het laatst La Selección onder zijn hoede had.

Del Bosque gaf eerder al aan dat er ondanks zijn eigen prestatie meer credits naar de in 2002 overleden Kubala moeten gaan. 'Het is voor mij iets ongelooflijks', aldus de trainer van het jaar 2012. 'Maar ik moet wel zeggen dat Kubala meer eer verdient. In die tijd waren er minder interlands. In 2012 speelden wij er in totaal zestien. Hij was een decennium lang bondscoach en dat betekent veel meer.' Het duel tussen de Spanjaarden en Finland start om 20.45 uur.

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen