Mijlpaal SC Heerenveen in duel met Rapid Boekarest

De thuiswedstrijd tegen het Roemeense Rapid Boekarest van donderdagavond (aftrap 19.30 uur) is op voorhand bijzonder voor SC Heerenveen. Het heenduel in de derde voorronde van de Europa League markeert het vijftigste optreden van de Friezen in Europees verband.

Mijlpaal SC Heerenveen in duel met Rapid Boekarest

SC Heerenveen maakte in het seizoen 1998/99 zijn Europa Cup-debuut met de thuiswedstrijd tegen het Poolse Amica Wronki (3-1 zege). Jeffrey Talan was in de 38ste minuut van dat duel de eerste Europese doelpuntenmaker van de club.

Heerenveen verdeelde zijn huidige 49 Europese duels als volgt: zes in de Champions League, vier in het oude Europa Cup II-toernooi, 37 in het toernooi om de UEFA Cup/Europa League en twee in de voorronden daarvan.

De balans in 49 Europese wedstrijden behelst zeventien overwinningen, elf gelijke spelen en 21 nederlagen. De Friese club kwam tot 67 treffers en kreeg er 71 om de oren.

Heerenveen hoopt tegen Rapid Boekarest een einde te maken aan een zwakke reeks thuiswedstrijden in Europees verband. De club won maar één van zijn laatste zes duels in het Abe Lenstra Stadion, tegen één remise en vier nederlagen. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's