Middlesbrough krijgt zijn zin: Chelsea trekt 'bizar verzoek' in

Reacties

Chelsea heeft zijn verzoek om het FA Cup-duel met Middlesbrough zonder publiek te spelen ingetrokken. Daarmee krijgen de gastheren hun zin: Middlesbrough reageerde fel op het in hun ogen 'bizarre verzoek'. 

Middlesbrough krijgt zijn zin: Chelsea trekt 'bizar verzoek' in
Middlesbrough
Middlesbrough
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Vanwege de sancties tegen eigenaar Roman Abramovich is het Chelsea niet toegestaan losse tickets te verkopen voor de eigen wedstrijden. Op verzoeken van The Blues voor het FA Cup-duel van aanstaande zaterdag een uitzondering te maken, kwam geen antwoord. Daarom voelde de Londense club zich 'met extreme tegenzin' gedwongen de bond te verzoeken de wedstrijd zonder publiek te spelen.

Uitstel van de wedstrijd werd door Chelsea immers niet gezien als een goede oplossing, ook al is er op Stamford Bridge zeker het besef dat het verzoek een enorme impact heeft op de Middlesbrough en de fans. Maar vanwege de 'sportieve integriteit' wil Chelsea niet dat er wél Boro-fans maar géén Blues-supporters aanwezig zijn.

Middlesbrough reageerde later op de dinsdag vol onbegrip. In een speciaal statement noemde de Championship-club het verzoek van Chelsea 'bizar en zonder enige fundering'. 'Wij weten allemaal waarom Chelsea gestraft wordt en dat heeft niets te maken met Middlesbrough. Om te suggereren dat Middlesbrough en onze fans daarvoor gestraft moeten worden is buitengewoon oneerlijk. Dat Chelsea 'sportieve integriteit' als reden aanhaalt, is ironie in zijn meest extreme vorm.'

Update
De FA meldt inmiddels dat Chelsea het verzoek tot spelen voor lege tribunes heeft ingetrokken. 'Na constructieve gesprekken tussen de FA en Chelsea heeft de club toegestemd om hun verzoek in te trekken. De FA blijft in gesprek met Chelsea, de Premier League en de regering om een oplossing te vinden, zodat zowel fans van Chelsea als de tegenstander wedstrijden op Stamford Brigde kunnen bezoeken, waarbij de straffen gerespecteerd worden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.