Mexico ontsnapt: 'Vandaag zijn we allemaal Koreanen'

Reacties

Mexico kroop woensdag door het oog van de naald door zich na een ruime nederlaag tegen Zweden tóch te plaatsen voor de achtste finale van het WK. Aanvoerder Andrés Guardado zag dat er een heleboel mis ging in Ekaterinburg.

Mexico ontsnapt: 'Vandaag zijn we allemaal Koreanen'

Mexico verloor met liefst 0-3 van de Scandinaviërs, maar had geluk met het falen van Duitsland. Omdat de regerend titelhouder onderuit ging tegen Zuid-Korea (2-0), waren de zes punten die de Mexicanen eerder in Groep F verzamelden voldoende voor een vervolg op het mondiale eindtoernooi.

Bondscoach Juan Carlos Osorio wist dan ook wie hij moest bedanken na de wedstrijd tegen Zweden. 'We hebben een wijze les geleerd. Vandaag zijn we allemaal Koreanen', aldus een bondscoach die uiteindelijk wel kon lachen. Hij was echter ook kritisch op zichzelf. 'Ik ben boos op mezelf. Mijn fout was dat ik als een purist deze wedstrijd inging. Ik respecteerde de speelstijl van Zweden, maar heb er verder niets mee gedaan.'

Ook middenvelder Guardado zag dat het plan van Mexico totaal verkeerd was. 'We hebben dit niet slim aangepakt', is de ex-PSV'er eerlijk. 'Tegen Duitsland werkte alles, vandaag niets. We zaten totaal verkeerd in onze aanpak. Zweden vocht om zich te kwalificeren, om te overleven. We hadden moeten afwachten en dan toeslaan', analyseerde Guardado.

Mexico is door het resultaat tweede geworden in de groep en moet afwachten wie het treft in de achtste finale. Als nummer twee speelt Mexico tegen de winnaar van Groep E. Dit kan zomaar Brazilië worden, maar Servië en Zwitserland maken ook nog kans op de groepswinst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.