Mexico klopt Uruguay, maar verliest Guardado

Mexico heeft Uruguay een belabberde start van de Copa América bezorgd. De Mexicanen waren met 3-1 te sterk voor Uruguay, dat wordt gezien als één van de favorieten voor de eindzege.

Tegenover de drie punten van Mexico staat het wegvallen van Andrés Guardado. De middenvelder van PSV geldt als de belangrijkste speler van Mexico, maar kreeg in de 73ste minuut van de wedstrijd zijn tweede gele kaart en moest voortijdig de kleedkamer opzoeken. Op dat moment speelde Uruguay ook al met tien man omdat Matías Vecino op slag van rust werd weggestuurd met twee keer geel.

Het zat Uruguay sowieso niet mee tegen Mexico. Voorafgaand aan de wedstrijd werd niet het Uruguayaanse volkslied, maar de hymne van Chili afgespeeld. Tot overmaat van ramp zorgde Álvaro Pereira binnen vier minuten met een eigen doelpunt voor de 1-0 voor Mexico. Diego Godín maakte nog wel gelijk, maar in de slotfase ging het alsnog mis voor Uruguay.

De inmiddels 37-jarige Rafael Márquez zorgde in de 85ste minuut voor de 2-1. In de slotminuut van de wedstrijd werd het zelfs nog 3-1 voor Mexico, waar Héctor Moreno (PSV) en Jesús Manuel Corona (FC Porto, ex-FC Twente) een basisplaats hadden, via Héctor Herrera.