Mexicaans avontuur Ronaldinho van korte duur

Reacties

Ronaldinho is binnen een jaar alweer op weg naar de uitgang bij Querétaro. De Mexicaanse club wil de voormalige Wereldvoetballer van het Jaar graag lozen.

Mexicaans avontuur Ronaldinho van korte duur

Querétaro-trainer Victor Manuel Vucetich laat doorschemeren dat de Braziliaanse vedette wat hem betreft op zoek mag naar een nieuwe werkgever. 'Commercieel gezien was zijn komst een enorm succes. Hij heeft veel kwaliteit, maar we hebben spelers nodig die op alle gebieden een bijdrage leveren. Het Mexicaanse voetbal heeft spelers nodig die op hun top zijn', aldus de coach in gesprek met Mexicaanse media.

Ronaldinho behoorde tot de beste spelers van de wereld tijdens zijn jaren in Barcelona (2003-2008). De Catalanen namen de smaakmaker over van Paris-Saint Germain. Met de Spaanse topclub werd de sterspeler tweemaal kampioen en schreef hij de Champions League op zijn naam. Met de Goddelijke Kanaries werd de aanvallende middenvelder in 2002 wereldkampioen. Bij zijn laatste Europese klus, bij AC Milan, werd hij kampioen in de Serie A.

Na de succesperiode verliet Ronaldinho het Europese continent in januari 2011. De Braziliaan ging in zijn geboorteland spelen voor Flamengo. Na anderhalf in Rio de Janeiro verkaste de 98-voudig international naar Atlético Mineiro. In september vertrok de Braziliaan naar Querétaro, waar hij voor twee jaar tekende.

Het is nog gissen waar het volgende hoofdstuk in het boek van de inmiddels 35-jarige Ronaldinho zich af gaat spelen, maar hij werd al in verband gebracht met de Amerikaanse Major League Soccer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.