Meulensteen boekt eerste zege dankzij fouten Bacuna

Na zes nederlagen op rij boekte Fulham zondag een 2-0 overwinning op Aston Villa. Leandro Bacuna vervulde een negatieve hoofdrol namens de gasten uit Birmingham. Voor René Meulensteen is het zijn eerste zege als manager van Fulham.

Bacuna begon net als Karim El Ahmadi in de basis bij Aston Villa, waar aanvoerder Ron Vlaar vanwege een blessure ontbrak. Bij het Fulham van Meulensteen stond doelman Maarten Stekelenburg in de opstelling.

Fulham kwam na 21 minuten op voorspong en Bacuna mocht zich dat doelpunt aanrekenen. Steve Sidwell (foto boven met John-Arne Riise) wipte de bal glijdend vanuit een lastige hoek over keeper Brad Guzan in het doel (foto onder), doordat Bacuna niet goed meeliep en hij de inzet van de middenvelder dus niet kon blokkeren.

Tien minuten later kwam Fulham uit een penalty op 2-0. Scheidsrechter Mike Dean legde de bal op de strafschopstip na een overtreding van Bacuna op Alexander Kacaniklic. Dimitar Berbatov nam het buitenkansje voor zijn rekening. Na rust ging Fulham verder op de in de eerste helft ingeslagen weg, waardoor de voorsprong geen moment in gevaar kwam. The Cottagers kregen enkele mogelijkheden om de score op te voeren, maar Guzan stond geen derde tegentreffer toe.

De overwinning is van groot belang voor Fulham, dat daardoor de aansluiting met de onderkant van de middenmoot hervindt. Meulensteen en consorten blijven onder de degradatiestreep staan, maar hebben evenveel punten als West Ham United, dat de veilige zeventiende plaats bezet vanwege zijn betere doelsaldo.