Meulensteen: 'Investeren om degradatie te ontlopen'

Om Fulham te behouden voor de Premier League, zal clubeigenaar Shahid Khan in de winterse transferperiode de geldbuidel moeten trekken. Dat stelt de nieuwe manager René Meulensteen.

Meulensteen: 'Investeren om degradatie te ontlopen'

Volgens Meulensteen behoeft de huidige selectie van Fulham, dat achttiende staat in de Premier League, een kwaliteitsinjectie in de winter. 'Iedereen bij deze club weet dat er geïnvesteerd moet worden', aldus Meulensteen, die zondag direct na het ontslag van Martin Jol van assistent-trainer werd gepromoveerd tot manager.

Meulensteen denkt dat er vers bloed nodig is om de sportieve teloorgang bij Fulham, dat zes wedstrijden op rij verloor, een halt toe te roepen. 'We gaan snel onderzoeken hoe en waar we de selectie kunnen versterken', vervolgt de manager tegen de BBC. In Engelse media wordt Fulham in verband gebracht met de nodige (reserve)spelers van Meulensteens voormalige werkgever Manchester United.

Onder de vorige eigenaar, Mohamed Al Fayed, werd er bij Fulham de afgelopen jaren naar Premier League-begrippen weinig uitgegeven aan nieuwe spelers. Jol mocht namelijk maar een keer meer dan tien miljoen (twaalf miljoen voor Bryan Ruiz in 2011) uitgeven. Fulham versterkte zich de voorbije seizoenen vrijwel uitsluitend met gehuurde, transfervrije of zeer goedkope spelers.

Overigens stelde Meulensteen maandag een oude bekende aan als zijn assistent bij Fulham. Jonathan Hill, die tien jaar in de jeugdacademie van Manchester United werkte, wordt zijn assistent-trainer. De door Jol naar Fulham gehaalde stafleden Michael Lindeman en Cock Jol zijn met Jol vertrokken bij de club.

'Ben Jol dankbaar'
Ruiz vindt het jammer dat Jol is vertrokken. 'Hij is de manager die me naar Fulham haalde en daar ben ik hem dankbaar voor. Hij heeft me door de jaren heen bovendien altijd gesteund en ik probeerde die steun altijd terug te betalen', aldus de 28-jarige ex-speler van FC Twente. Ruiz' ploeggenoot Adel Taarabt (24) liet zich in gelijke bewoordingen uit. 'Als het slecht gaat bij een club, krijgt de manager altijd de schuld, maar als spelers hebben we niet genoeg gebracht. We moeten daarom ook naar onszelf kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen