Swansea verslaat Newcastle, Villa wint nipt in Southampton

Swansea City heeft zich na de nederlaag tegen Manchester City sterk herpakt tegen Newcastle United. Aston Villa won van Southampton, terwijl Stoke City en Cardiff City niet verder kwamen dan een doelpuntloze remise.

Swansea City - Newcastle United 3-0
Newcastle United liep na vier opeenvolgende overwinningen tegen een nederlaag aan in Wales. Namens Swansea City, dat afgelopen weekend nog met 3-0 werd afgedroogd door Manchester City, zorgde Jonjo Shelvey kort voor tijd voor de eindstand: 3-0.

Vlak na de rust had Nathan Dyer de score geopend in het Liberty Stadium, terwijl Mathieu Debuchy met een eigen doelpunt de marge op twee zette. Daardoor verloor Newcastle voor het eerst sinds weken weer een wedstrijd. Chelsea (2-0), Tottenham Hotspur (1-0), Norwich City (2-1) en West Bromwich Albion (2-1) werden achtereenvolgens verslagen in de Premier League.

In Wales verdedigde Tim Krul het doel van The Magpies, terwijl Vurnon Anita de hele wedstrijd moest toekijken vanaf de reservebank. Aan de kant van de thuisclub hadden Jonathan de Guzman, Dwight Tiendalli en Michel Vorm een basisplaats.

Southampton - Aston Villa 2-3
Aston Villa heeft drie punten overgehouden aan het doelpuntrijke competitieduel met Southampton. In het Mary's Stadium schoot Fabian Delph Villa uiteindelijk naar de overwinning: 2-3.

Aston Villa viert de 3-2 van Fabian Delph.

Met nog tien minuten op de klok bepaalde de middenvelder de eindstand. Het was de derde keer dat Aston Villa, waar aanvoerder Ron Vlaar in de rust achterbleef in de kleedkamer, op voorsprong kwam. Tot twee keer kwam de thuisploeg op gelijke hoogte dankzij Jay Rodriguez en invaller Pablo Osvaldo.

Gabriel Agbonlahor en Libor Kozák waren verantwoordelijk voor de 0-1 en de 1-2. Leandro Bacuna maakte het duel vol namens de ploeg van manager Paul Lambert. Villa stijgt door de overwinning naar de tiende plaats in de Engelse competitie.

Stoke City - Cardiff City 0-0
Geen doelpunten in het Britannia Stadium van Stoke City. In Stoke-on-Trent begon Erik Pieters in de basisopstelling. De ex-speler van PSV werd echter in de rust gewisseld. Voor de uitslag had het geen gevolgen aangezien Stoke en Cardiff City niet wisten te scoren.