Crystal Palace verlaat laatste plaats dankzij treffer Chamakh

Marouane Chamakh heeft Crystal Palace een belangrijke overwinning bezorgd in de strijd tegen degradatie. De 29-jarige Marokkaan was beslissend in het thuisduel met West Ham United, zijn oude club.

Het afgelopen seizoen naar de Premier League gepromoveerde Crystal Palace was op het hoogste niveau niet best gestart en manager Ian Holloway moest daardoor wijken. Hij werd anderhalve week geleden opgevolgd door Tony Pulis, die tegen West Ham zijn eerste overwinning kon bijschrijven. Een rake kopbal van Chamakh kort voor rust bleek de beslissing.

Na rust was West Ham de bovenliggende partij, maar ondanks enkele goede kansen kwam de Londense club niet tot scoren. Pech hadden The Hammers toen na ruim een uur een doelpunt van Stewart Downing werd afgekeurd, aangezien er geduwd zou zijn.

Het bleef dus bij 1-0, waardoor Crystal Palace niet langer de hekkensluiter is. De ploeg van Pulis heeft na veertien duels tien punten, waardoor het nu negentiende is. Sunderland bezet met acht punten de laatste plaats, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.