Meulensteen belangrijke kandidaat bij Amerikaanse club

Reacties

René Meulensteen is in beeld trainer te worden bij Philadelphia Union in de Verenigde Staten. Nick Sakiewicz, directeur van de club uit de MLS, heeft in gesprek met ESPN bevestigd dat de Nederlander een van de weinige namen op zijn verlanglijstje is.

Meulensteen belangrijke kandidaat bij Amerikaanse club

Als sinds juni is Jim Curtin de interim-trainer bij Philadelphia. Hij volgde de aan de kant gezette John Hackworth op bij de huidige nummer vijf van de Eastern Conference.

Sakiewicz wilde geruchten over een zo goed als afgeronde deal niet bevestigen, maar gaf dus wel toe dat Meulensteen in beeld is.

Een flink deel van zijn trainersloopbaan sleet Meulensteen bij Manchester United. Daar vervulde hij tussen 2001 en 2006 een belangrijke rol in de jeugdopleiding. Van 2007 tot 2013 was hij assistent en veldtrainer van Sir Alex Ferguson. Tussendoor was de Nederlander heel even trainer van het Deense Brøndby IF.

Met het pensioen van Sir Alex kwam er, al was dat niet direct het geval, ook een einde aan het tijdperk van Meulensteen bij Man Utd. Hij kwam er met David Moyes immers niet uit over een samenwerking. Een kortstondig avontuur bij FC Anzhi, als assistent van Guus Hiddink en even als hoofdtrainer, waren de volgende klussen voor Meulensteen. In november 2013 werd hij trainer van Fulham, maar daar werkte hij slechts vier maanden. De Londenaren degradeerden vorig seizoen naar het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.