Messi zoekt in Chili naar opvulling van leegte

Reacties

Over twee dagen begint in Chili de Copa América. Voor Argentinië de kans om eindelijk weer eens een prijs te pakken. Het zou voor Lionel Messi de bekroning zijn.

Messi zoekt in Chili naar opvulling van leegte

Zeven landstitels, een handjevol Champions Leagues, twee wereldbekers voor clubteams, twee Europese Super Cups en een paar Spaanse bekers en Super Cups. Op clubniveau heeft Lionel Messi zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Met vier Gouden Ballen staat er ook individueel geen maat op de kleine Argentijn.

Hoe anders is dat alles bij de nationale ploeg. Sinds 1993 - toen Argentinië de Copa América won - wachten de fans op nieuw succes. Messi en consorten werden in 2005 nog wel wereldkampioen Onder-20 en veroverden in 2008 met de Olympische ploeg goud in Peking, maar wat zouden ze in Argentinië graag weer eens een échte prijs pakken. Messi misschien nog wel het meest van allemaal.

Zo'n vier dagen nadat Barcelona de Champions League heeft gewonnen ten koste van Juventus, begint in Chili de Copa América 2015 met een duel tussen het gastland en Ecuador. Argentinië zelf komt pas zaterdag in actie, tegen Paraguay. Die wedstrijd moet voor Messi de eerste stap vormen op de route naar succes met de nationale ploeg. 'Ons doel is om het toernooi te winnen dit jaar', luidt dan ook de boodschap van de vedette.

Want hoe goed het bij Barcelona ook allemaal gaat, Messi mist iets. In Chili hoopt hij de leegte die er in zijn hart én in de prijzenkast van Argentinië is, op te vullen. 'Het is geweldig om voor de nationale ploeg te spelen, om dat shirt te mogen dragen en om aanvoerder van het team te zijn. Maar een titel pakken zou het ultieme zijn voor me.'

Groepsindeling Copa América
Groep A: Chili, Mexico, Ecuador, Bolivia.
Groep B: Argentinië, Uruguay, Paraguay, Jamaica.
Groep C: Brazilië, Colombia, Peru, Venezuela.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.