Messi: 'Nu ga ik me maximaal inzetten voor Argentinië'

Reacties

Lionel Messi kijkt uit naar het WK in Brazilië, waar hij revanche wil nemen op het teleurstellende seizoen met Barcelona. De 26-jarige Argentijn greep met de Catalanen naast alle hoofdprijzen.

Messi: 'Nu ga ik me maximaal inzetten voor Argentinië'

'Ik hoop mijn gedachten te kunnen verzetten bij mijn Argentijnse ploeggenoten, want het was een moeilijk seizoen', liet Messi weten bij aankomst in Rosario. Met zijn familie geniet de aanvaller van een week rust voor hij zich bij de nationale ploeg onder leiding van bondscoach Alejandro Sabella meldt.

'Hopelijk kunnen we in Brazilië ons doel wel halen. In het verleden was het vaak zo dat ik goed ging voetballen als ik na een bezoekje aan Argentinië weer bij Barcelona terugkwam. Hopelijk gebeurt nu het omgekeerde. Ik richt me volledig op de nationale ploeg. De chip in mijn hoofd, die is voorgeprogrammeerd op Barcelona, moet worden geswitcht naar Argentinië.'

'Dit was zeker niet mijn beste seizoen. Ik had het jaar graag anders willen beëindigen, we hadden de kans om nog kampioen te worden, maar dat is ons niet gelukt. Op persoonlijk vlak heb ik het ook zwaar gehad, het was niet makkelijk met al die blessures. Nu ga ik me maximaal inzetten voor Argentinië. Hopelijk kan ik hier mijn beste spel weer laten zien.'

Ook al spreekt Messi over 'niet zijn beste seizoen', namens Barcelona kwam hij tot 41 doelpunten en veertien assists in 46 officiële wedstrijden.

Overigens gaf Messi bij zijn aankomst in Argentinië wel, voorzichtig, aan niet gediend te zijn van fluitconcerten van het Barcelona-publiek (zie onderstaand filmpje).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.