Messi mogelijk zondag weer inzetbaar tegen Real Betis

Aanvullend onderzoek heeft uitgewezen dat Lionel Messi mogelijk zondag in de competitiewedstrijd tegen Real Betis alweer in actie kan komen voor Barcelona. Zoals al werd vermoed heeft de 25-jarige Argentijn slechts een kneuzing aan zijn knie opgelopen in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (0-0).

Messi mogelijk zondag weer inzetbaar tegen Real Betis

Messi zelf is opgelucht over het goede nieuws. Woensdagavond werd hij nog met een brancard van het veld werd gedragen, nadat hij zich vlak voor tijd had geblesseerd in een poging Benfica-keeper Artur uit te spelen en de score te openen.

'Ik voel me goed, gelukkig is het geen ernstige blessure', vertelde Messi donderdagmiddag in de persruimte van Barcelona tijdens een sponsorbijeenkomst. Woensdagavond dacht hij er nog anders over. 'Ik vreesde het ergste. Ik kon op dat moment aan niets anders denken dan de pijn die ik voelde.' 'Ik voel me al een stuk beter dan gisteren', vervolgt Messi. 'Al weet ik nog niet of ik zondag zal spelen. Of ik zondag echt kan spelen, hangt af van hoe de blessure zich ontwikkelt', aldus de Argentijn, die dit seizoen tot dusver nog geen wedstrijd miste in competitie- en Champions League-verband.

In navolging van trainer Tito Vilanova vertelde ook Messi dat zijn invalbeurt van een half uur niets te maken had met het record van Gerd Müller, die in 1972 85 keer scoorde in officiële wedstrijden. Messi staat momenteel op 84 doelpunten.

'Zoals ik al heb gezegd: het record is geen obsessie voor me', blijft Messi nuchter. 'Nu ik er zo dichtbij ben, zou het natuurlijk geweldig zijn als ik het haal, maar het is niet iets waar ik enorm op gefocust ben. Maar als het me lukt, hoop ik wel dat het record minimaal zo lang blijft staan als dat van Müller.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's