Messi: 'Moeten ons bij Barcelona niet gek laten maken'

De volgende confrontatie met Real Madrid biedt Barcelona dinsdag de kans de mindere wedstrijden tegen AC Milan en Sevilla te vergeten. Lionel Messi rekent op een wederopstanding.

Barcelona liet zaterdag de 2-0 nederlaag bij AC Milan in de Champions League volgen door een moeizame 2-1 zege op Sevilla. Maar die duels moeten niet te veel de stemming gaan bepalen.

'We moeten ons niet gek maken door het resultaat in Milaan of de eerste helft tegen Sevilla', aldus Messi op Barcelona TV. 'We moeten ons oprichten omdat we een aantal beslissende wedstrijden voor de boeg hebben. Het belangrijkst is winnen. En als ik daaraan een bijdrage kan leveren door te scoren, dan is dat altijd mooi.'

Dinsdag wacht met de return in de Copa del Rey tegen Real Madrid de eerste van die reeks. Ondanks de 1-1 in Santiago Bernabéu is Messi niet zeker van het bereiken van de bekerfinale. 'Voor onze eigen fans hebben we geen andere optie dan voor de winst te gaan. We moeten ook niet denken dat een doelpuntloos gelijkspel ons verder helpt.'

De Argentijn is ook niet bezig met het vermeende incident met tegenstander Alvaro Arbeloa. De twee zouden op de parkeerplaats na de heenwedstrijd met elkaar in de clinch hebben gelegen. 'Het enige wat voor mij telt is een goede wedstrijd neerzetten en de finale bereiken. Wat andere mensen zeggen raakt me niet.'

In tegenstelling tot zijn Madrileense evenknie Cristiano Ronaldo zit Messi niet te wachten op een wedstrijd rust. Het rotatiesysteem is niet aan hem besteed. 'Door de jaren heen ben ik gewend veel wedstrijden te spelen. Ik presteer ook beter zonder rust.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.