Messi kan twee records uit de boeken schieten tegen City

Reacties

Barcelona-aanvaller Lionel Messi hoopt woensdagavond tegen Manchester City twee records aan zijn erelijst te kunnen toevoegen.

Messi kan twee records uit de boeken schieten tegen City

De Argentijnse sterspeler heeft in de return van de achtste finale in de Champions League (aftrap 20.45 uur) aan één doelpunt genoeg om een competitierecord van voormalig Real Madrid-icoon Raúl over te nemen. Met 67 doelpunten zou hij zich dan de speler met de meeste goals voor één club in de Champions League mogen noemen.

Messi staat momenteel op 66 treffers in 83 Champions League-duels voor Barcelona. Raúl maakte er tussen 1995 en 2010 ook 66. Hij had daar in die periode 130 wedstrijden bij De Koninklijke voor nodig.

Indien het Messi lukt om twee keer te scoren tegen Manchester City, dan evenaart hij een ander prestigieus record. Hij mag zich dan met 369 doelpunten in Catalaanse dienst (officieel én vriendschappelijk) mede-topscorer aller tijden van Barcelona noemen. Het ultieme clubrecord is nu nog in handen van Paulino Alcántara, die tussen 1912 en 1927 slechts 357 wedstrijden nodig had voor zijn 369 treffers.

Overigens zou een doelpunt van Messi ook gestalte geven aan een andere opzienbarende mijlpaal. Hij zou dan samen met zijn rivaal Cristiano Ronaldo de grens van vijfhonderd goals bereiken vanaf het moment dat beide sterspelers gelijktijdig in het Spaanse voetbal actief zijn (medio 2009). Messi was in die periode goed voor 260 goals, Cristiano Ronaldo maakte er tot dusverre 239 in dienst van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.