Messi kan stokoud Spaans record op zijn naam schrijven

Reacties

Lionel Messi bereidt zich voor op wéér een memorabel moment in zijn loopbaan bij Barcelona. De Argentijnse aanvaller kan woensdagavond bij het bekerduel bij Real Sociedad een Spaans record evenaren en zelfs verbeteren.

Messi kan stokoud Spaans record op zijn naam schrijven

Messi maakte afgelopen zondag op bezoek bij Sevilla (4-1 zege) zijn 333ste en 334de doelpunt in dienst van Barcelona, in 404 officiële wedstrijden. In de historie van het Spaanse voetbal was er slechts één speler die meer treffers liet aantekenen voor één enkele club: Telmo Zarra.

Telmo Zarra.
Telmo Zarra.

De voormalige goalgetter was in de periode 1940-1955 goed voor 335 doelpunten in het shirt van Athletic de Bilbao. Hij maakte er 251 in de Primera División, 81 in het bekertoernooi en drie in de strijd om de Copa Eva Duarte, de voorloper van de Spaanse Super Cup. Zarra had slechts 352 officiële wedstrijden voor zijn 335 goals nodig.

Messi verdeelde zijn 334 goals als volgt: 226 in de Primera División, 28 in het bekertoernooi, 65 in de Champions League, tien in de strijd om de Spaanse Super Cup, een om de Europese Super Cup en vier op het WK voor Clubs.

Messi behoort met zijn huidige doelpuntenaantal nu al tot een select clubje topschutters in de historie van het Europese clubvoetbal. Slechts tien spelers slaagden er ooit in nóg meer doelpunten te produceren voor één enkele club. De Oostenrijkse Tsjech Josef Biscan voert die lijst aan met 534 treffers, gevolgd door Der Bomber Gerd Müller met 525 goals.

Het duel tussen Real Sociedad en Barcelona in de halve finale van het bekertoernooi begint woensdagavond om 22.00 uur. Barcelona verdedigt een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd van een week geleden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.