Messi heeft Argentijns WK-record voor het grijpen

Reacties

Lionel Messi kan dinsdagavond in de achtste finale tegen Zwitserland (aftrap 18.00 uur) een stokoud Argentijns WK-record evenaren. Eén doelpunt is genoeg om een unieke prestatie van Guillermo Stábile uit 1930 te herhalen.

Messi heeft Argentijns WK-record voor het grijpen

Messi staat dit WK op vier treffers en kwam in al zijn drie groepswedstrijden tot scoren. Hij kan na Guillermo Stábile de tweede Argentijn die in vier opeenvolgende WK-wedstrijden doel treft. Stábile leverde zijn prestatie op het eerste WK in de historie, de eindronde van 1930 in Uruguay.

Op de laatste twee WK-eindronden lukte het geen enkele speler in vier opeenolgende duels te scoren. De Brazilianen Rivaldo en Ronaldo slaagden er tijdens het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea als laatsten in. Ronaldo scoorde tijdens dat toernooi op weg naar de vijfde Braziliaanse wereldtitel vier keer op rij, Rivaldo zelfs één keer vaker.

Fraaie reeksen
Messi voerde zijn productie voor Argentinië in de eerste 2,5 week van het WK op naar 42 goals in 89 interlands. Inclusief zijn productie bij zijn werkgever Barcelona mag de aanvaller zich op korte termijn verheugen op het vierhonderdste doelpunt in zijn profloopbaan. De teller staat nu op 396 (op een totaal van 514 wedstrijden).

Messi is bovendien bezig aan een aardige reeks in de Argentijnse nationale ploeg. In de laatste 24 interlands waarin de aanvaller meedeed, bleven de Argentijnen ongeslagen (zeventien zeges, zeven gelijke spelen). Daarnaast is Argentinië nauwelijks te kloppen in wedstrijden waarin Messi tot scoren komt: van de 42 interlands met Messi op het scoreformulier verloor de ploeg er drie. De overige 39 mondden stuk voor struk uit in een overwinning.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.