Argentijnen en Belgen jagen op plek bij de laatste acht

Reacties

Het is dinsdag 1 juli. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Argentijnen en Belgen jagen op plek bij de laatste acht

Oranje
Het Nederlands elftal zou vandaag eigenlijk trainen in Rio de Janeiro, maar bondscoach Louis van Gaal besloot gisteravond om die oefensessie te schrappen. De spelers mogen zodoende genieten van een vrije dag. De ploeg reist donderdag af naar Salvador, waar het zaterdag de kwartfinale om 22.00 uur tegen Costa Rica speelt.

Argentinië - Zwitserland (18.00, in São Paulo)
De Zwitsers wisten zich door overwinningen op Ecuador en Honduras, maar ondanks een zware nederlaag tegen Frankrijk, te plaatsen voor de achtste finale. Daarin wacht een van de favorieten voor de wereltitel: het Argentinië van Lionel Messi. De wit-blauwe equipe van bondscoach Alejandro Sabella wist in de groepsfase nog niet echt te overtuigen, al won het aan de hand van Messi wel 'gewoon' zijn drie groepswedstrijden. Voor bondscoach Otmar Hitzfeld kan het zomaar zijn laatste klus zijn: hij stopt als trainer als Zwitserland wordt uitgeschakeld.

België - Verenigde Staten (22.00, in Salvador)
Onze zuiderburen wonnen eveneens hun drie groepswedstrijden, maar net als de Argentijnen liet ook de ploeg van Marc Wilmots in de wedstrijden tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea nog niet echt oogstrelend voetbal zien. Tegen de Verenigde Staten van de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann mogen de Rode Duivels gaan proberen om de kwartfinale te halen. De VS schaarden zich in een poule met Duitsland, Portugal en Ghana verrassend bij de laatste zestien.

VI Oranje
Er is maandag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen en bespreken de WK-actualiteit met twee gasten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.