Agüero mogelijk toch nog in actie op WK voor Argentinië

Reacties

In tegenstelling tot eerdere berichten kan Sergio Agüero dit WK mogelijk toch nog in actie komen. De 26-jarige aanvaller van Argentinië liep in de laatste groepswedstrijd tegen Nigeria een scheurtje in een hamstringspier op, maar werkt inmiddels hard aan zijn herstel.

Agüero mogelijk toch nog in actie op WK voor Argentinië

Agüero moest tegen Nigeria al in de eerste helft het veld verlaten. Onderzoek wees uit dat de schade slechts een lichte hamstringblessure betrof, maar de Argentijnse medische staf kon geen exact uitsluitsel geven over de periode van afwezigheid. Nu blijkt waarom. De spits van Manchester City heeft goede hoop in de latere fases van het toernooi nog in actie te komen. Inmiddels heeft hij de individuele training hervat. Zijn fitheid wordt wedstrijd per wedstrijd geëvalueerd.

De achtste finale van dinsdag tegen Zwitserland komt nog te vroeg voor Agüero, die al het hele seizoen kwakkelt met fysieke ongemakken. Het is daarom de vraag of het verstandig is dat de 51-voudige international in het vervolg van het WK nog in actie komt als Argentinië in het toernooi blijft. Tegen Zwitserland zal Ezequiel Lavezzi zijn landgenoot vervangen. Gonzalo Higuaín en Lionel Messi zullen de voorhoede completeren.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.