Messi grijpt ultiem clubrecord in Camp Nou

Reacties

Lionel Messi is na zijn tweede treffer in de thuiswedstrijd tegen Osasuna de eeuwige topscorer van Barcelona. De kleine Argentijn tekende na ruim een uur de vierde treffer van de middag aan.

Messi grijpt ultiem clubrecord in Camp Nou

Messi is daarmee de meest productieve speler in de historie van Barcelona, in officiële én vriendschappelijke wedstrijden. De teller voor de Argentijn staat nu op 370 goals in Catalaanse dienst: 343 in 412 officiële optredens en 27 in 41 vriendschappelijke duels.

Paulino Alcántara.
Paulino Alcántara.

Het ultieme clubrecord stond zeer lange tijd op naam van Paulino Alcántara, een Spaans-Filippijnse aanvaller die tussen 1912 en 1927 gedurende twee perioden voor Barcelona speelde. De broodmagere spits liet in 357 officiële én vriendschappelijke wedstrijden voor de club 369 doelpunten aantekenen. Hij maakte in zijn loopbaan meer goals in oefenduels dan in competitieve wedstrijden: 227 om 142.

Dat Messi tegen Osasuna zou gaan scoren lag in de lijn der verwachting gezien de fantastische staat van dienst tegen de club uit Pamplona.

Messi staat namens Barcelona in zeventien officiële ontmoetingen met Osasuna inmiddels op achttien doelpunten. Alleen tegen Atlético Madrid (twintig goals) toonde de Argentijnse sterspeler zich nóg productiever. Tegen Real Madrid en Sevilla scoorde hij ook achttien keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.