Messi blijft ondanks simpele zege verwijderd van record

Barcelona is ook in de zevende competitiewedstrijd van het seizoen ongeslagen gebleven. Dit keer bleek Rayo Vallecano een maatje te klein. In Madrid won Barcelona met 0-2.

De avond stond in het teken van de jacht van Barcelona op twee stokoude records. Claudio Bravo (foto boven) kon de prestatie van Pedro María Artola in 1977 uit de boeken keepen, door minimaal twintig minuten zijn doel schoon te houden. Artola slaagde er destijds in om na de competitiestart 560 minuten geen tegentreffers te krijgen. Na bijna dertig jaar verbeterde Bravo die prestatie door in de eerste zeven competitieduels (630 minuten) geen tegentreffers te krijgen.

Ook Vallecano slaagde er namelijk niet in om Bravo te passeren, al hoefde de doelman daarvoor maar drie keer daadwerkelijk reddend op te treden. Voor Lionel Messi lonkte eveneens een record. De Argentijn had bij de aftrap nog maar drie doelpunten nodig om het doelpuntenrecord van Telmo Zarra te evenaren.  De voormalige sterspeler van Athletic de Bilbao kwam tussen 1940 en 1955 tot 251 treffers in de Primera División, een record dat nu al 59 jaar in de boeken staat.

In de 35ste minuut naderde Messi Zarra tot op twee doelpunten door op fraaie wijze de score te openen. Hij controleerde een lange pass van Gerard Piqué met zijn hoofd en schoot met links overtuigend binnen. Nog geen minuut later velde Neymar al het doodvonnis over Vallecano, door op aangeven van Munir El Haddadi zijn achtste officiële goal van dit seizoen binnen te schieten.

Toen Vallecano na een uur met tien man door moest - Jorge Garcia Morcillo ontving zijn tweede gele kaart – leek de weg naar een galavoorstelling vrij voor Barcelona. Toch slaagden de Catalanen er niet in de score verder uit te bouwen. Dat maakte de cijfers na zeven competitiewedstrijden overigens niet minder fraai. Barcelona behaalde negentien punten met de doelcijfers 19-0 en is daarmee koploper in de Primera División. Valencia volgt op twee punten achterstand.