Messi klaar voor eerste gooi naar ultiem Spaans record

Reacties

Barcelona-aanvaller Lionel Messi doet zaterdagavond een eerste poging het Spaanse doelpuntenrecord van Telmo Zarra te evenaren. De Argentijn speelt met de Catalanen de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano (aftrap 18.00 uur).

Messi klaar voor eerste gooi naar ultiem Spaans record

Messi heeft nog maar drie doelpunten nodig om het recordaantal van de voormalige sterspeler van Athletic de Bilbao te evenaren. Na 283 competitiewedstrijden voor Barcelona staat de teller voor hem op 248 doelpunten. Zarra kwam tussen 1940 en 1955 tot 251 treffers in de Primera División, een record dat nu al 59 jaar in de boeken staat.

Met Messi is de kans op een onvervalste hattrick - net als bij Cristiano Ronaldo - altijd aanwezig, en dus vormt de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano letterlijk de eerste echte kans het record van Zarra te evenaren. De aanvaller van Barcelona was in de eerste twee maanden van het seizoen al goed voor zes treffers en zeven assists in zijn eerste acht wedstrijden, dus mag er wat van hem verwacht worden in Estádio de Vallecas.

Messi was in de Primera División in drie eerdere uitduels met Rayo al goed voor vier doelpunten, een gemiddelde van 1,33 goals per duel. Van alle Spaanse clubs waartegen de Argentijn minstens drie uitwedstrijden speelde, incasseerden alleen Deportivo La Coruña (1,50) en UD Almería (1,50) gemiddeld meer doelpunten.

Messi zelf zegt zich totaal niet druk te maken over het evenaren of verbeteren van het legendarische record van Zarra. 'Op dit moment ben ik er niet mee bezig,' liet de sterspeler deze week weten tijdens een sponsorevenement. 'Uiteraard is het mooi om de topscorer te kunnen zijn van een van de sterktste competities ter wereld. Als het moment daar is, zal ik ervan genieten. '

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.