Messi baalt van leugens over manipulatief gedrag bij Argentinië

Reacties

Lionel Messi heeft in alle toonaarden ontkend dat hij invloed heeft op het selectiebeleid bij de nationale ploeg van Argentinië. Al langer gaan er geruchten dat Messi flink invloed uitoefent op wie er geselecteerd worden en wie er in de basiself starten, maar volgens Messi is dit klinkklare onzin.

Messi baalt van leugens over manipulatief gedrag bij Argentinië

'Er werd gezegd dat ik Icardi niet bij het nationale team wilde hebben, maar dat is een pure leugen…', begint Messi in gesprek met Olé. 'Tegen spelers zeggen dat ze alleen spelen omdat ze een vriend van Messi zijn, is respectloos. Ik heb nog nooit bepaald of een speler naar het nationale team komt of niet. Ik heb ook nog nooit een speler uitgesloten. Het zijn allemaal leugens.'

Argentinië plaatste zich dankzij Messi voor het wereldkampioenschap aankomende zomer. In een cruciaal groepsduel met Ecuador was de Argentijnse superster driemaal trefzeker. Met zijn glansrol snoerde Messi de mond van criticasters, die meenden dat Messi alleen presteert bij zijn club Barcelona.

Spanje
In Rusland wil de sterspeler opnieuw schitteren en Spanje ontlopen. Doordat Spanje bij de loting geen groepshoofd zal zijn kunnen Argentinië en Spanje elkaar al treffen in de groepsfase, maar Messi hoopt niet dat dat gebeurt. 'Ze zijn immers een héél goede opponent en hebben veel talent', doelt Messi op onder meer een aantal van zijn teamgenoten bij Barça.

Overigens deed de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar ook alvast een belofte met het oog op het WK. Als hij erin slaagt met Argentinië wereldkampioen te worden wacht hem een zware tocht. 'Dan loop ik van Rosario naar San Nicolás', grapte hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.