Mertens houdt Napoli in de race voor Champions League

Reacties

Dries Mertens heeft Napoli weten te behoeden voor een blamage. De Belg was bij alle goals van zijn ploeg betrokken tegen het al gedegradeerde Cesena: 3-2.

Mertens houdt Napoli in de race voor Champions League

Napoli verloor vorige week al twee dure punten tegen het ook al gedegradeerde Parma (2-2). Toen redde Mertens met zijn gelijkmaker een puntje. En ook maandag leek het de verkeerde kant op te gaan voor de ploeg van Rafael Benítez, maar dankzij Mertens bleef de nummer vier in de Serie A nu schadevrij.

Na een ogenschijnlijk houdbaar schot van Gregoire Defrel (0-1) dook Mertens een paar minuten later alert op voor het doel van Cesena. En nog geen twee minuten daarna bediende hij Manolo Gabbiadini op maat. Maar in de extra tijd van de eerste helft haalde ook Defrel nog een keer doeltreffend uit, waardoor de ploegen met 2-2 gingen rusten.

Napoli joeg na rust op de zege, waarbij Mertens zich na een solo vanaf links vast leek te lopen. Maar nadat hij de bal via de kluts opnieuw voor zijn voeten had gekregen, frommelde hij de winnende er alsnog in: 3-2. Dat was genoeg voor de Napolitanen, die daarmee verzekerd zijn van Europees voetbal volgend seizoen (Europa League).

Napoli bezet door de zege de vierde plaats. Maar aangezien de nummers twee (AS Roma) en drie (Lazio) elkaar volgende week nog treffen, kan het met drie punten achterstand op plek drie blijven hopen op kwalificatie voor de Champions League. Bovendien komt Lazio op de laatste speeldag nog op bezoek in Napels, voor een duel dat een enorme kraker lijkt te gaan worden. Cesena, voorlaatste in de Serie A, is al gedegradeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.