Mertens geeft Napoli weer vertrouwen

Reacties

Napoli kan met een goed gevoel afreizen naar Qatar, waar maandag met Juventus wordt aangetreden om de Italiaanse Super Cup. Parma was een gewillig slachtoffer in Napels (2-0).

Mertens geeft Napoli weer vertrouwen

Nadat Duvan Zapata de score na negentien minuten al had geopend, zorgde Dries Mertens er na een half uur voor dat Napoli wat rustiger achterover kon leunen. De Belgische international, die na ruim een uur plaats maakte voor Jonathan De Guzman, benutte een strafschop en bleek na negentig minuten de laatste die ook trefzeker was.

De overwinning kon Napoli goed gebruiken om de teleurstelling na de 2-0 nederlaag tegen AC Milan te beantwoorden. De ploeg van trainer Rafael Benítez is geklommen naar de derde plaats. Bovendien geeft het succes tegen Parma vertrouwen voor de strijd om de Italiaanse Super Cup, die voor maandag op het programma staat in Qatar.

Voor Parma liggen de papieren totaal anders. De formatie van trainer Roberto Donadoni blijft hekkensluiter in de Serie A. Daarnaast spelen overnameperikelen een rol bij de armlastige Gialloblu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.