Mertens keert terug bij Napoli in jacht op derde plaats

Reacties

Dries Mertens kan maandagavond twee weken na het oplopen van een hersenschudding tegen Wales zijn rentree maken voor Napoli. Trainer Rafael Benítez heeft de Belgische buitenspeler opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het uitduel met Cagliari.

Mertens keert terug bij Napoli in jacht op derde plaats

Sinds Mertens op 16 november na een botsing met George Williams per brancard van het veld werd gedragen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van België, miste de ex-speler van PSV en FC Utrecht de wedstrijden van Napoli tegen Cagliari (3-3) en Sparta Praag (0-0).

Dat was een hard gelag voor Benítez, aangezien hij met Lorenzo Insigne (rest van het seizoen uitgeschakeld) ook al zijn andere linkerspits mist. Jonathan de Guzman en Marek Hamsik speelden daardoor bij uitzondering vanaf de linkerflank. De Guzman maakte vorige week in die rol nog 3-3 tegen Cagliari.

Met of zonder Mertens in de basis strijdt Napoli met Sampdoria in een rechtstreeks gevecht om de derde plaats achter Juventus en AS Roma. Op basis van de recente geschiedenis - derde in 2013/14, tweede in 2012/13 en derde in 2010/11 – is Napoli het aan zijn stand verplicht Samp te verslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.