Mertens dolblij met debuut in selectie Rode Duivels

Na zijn definitieve doorbraak in de Nederlandse Eredivisie, is Dries Mertens nu ook door bondscoach George Leekens opgeroepen voor de interlands van België tegen Kazachstan en Oostenrijk.

Mertens dolblij met debuut in selectie Rode Duivels

Behalve de middenvelder van FC Utrecht zijn ook Marvin Ogunjimi, Dedryck Boyata en Yassine El Ghanassy voor het eerst opgeroepen. Leekens heeft de vier jonge spelers opgeroepen voor de kwalificatieduels voor het EK van 2012. Ze krijgen mede een kans door de afwezigheid van Thomas Vermaelen en Moussa Dembélé, die door blessures niet kunnen spelen.

'Eindelijk', reageerde Mertens tegen Voetbal International op zijn eerste uitverkiezing voor de Rode Duivels. 'Ik ben er echt heel blij mee en ik hoop dat ik ook echt aan spelen toe zal komen. Ik heb Leekens nog niet zelf gesproken, de bond had een fax gestuurd naar Utrecht waarin stond dat ik erbij ben. Ik heb op deze selectie gewacht. Over mijn spel bij Utrecht ben ik tevreden, dus dit zat eraan te komen.'

Komende zondag speelt Mertens met Utrecht tegen Ajax, een belangrijke wedstrijd voor de ambitieuze ploeg. Bovendien verloor Utrecht dit seizoen al vier uitwedstrijden. De hoop is dat in Amsterdam de ommekeer komt.

'De wedstrijd in de Europa League tegen Liverpool was prachtig, nu is alles gericht op Ajax. Wéér een mooie wedstrijd. Het wordt natuurlijk niet gemakkelijk, maar we gaan voor een overwinning', aldus een strijdvaardige Mertens. (Anton Lippold)

Bekijk hier al onze video's