'Merkwaardig geval' Gyasi blijft bij Roda JC

Reacties

Waar een peloton nieuwe voetballers komt, vallen ook andere spelers buiten de boot. Bij Roda JC Kerkrade is Edwin Gyasi één van de 'slachtoffers' van de Kerkraadse hamsterweken.

'Merkwaardig geval' Gyasi blijft bij Roda JC

De 24-jarige aanvaller, een jaar geleden overgekomen van Heracles Almelo, speelde niet meer sinds zaterdag 16 januari. Die dag verloor Roda met 0-1 van AZ, een andere ex-club van Gyasi. De Amsterdammer deed dit seizoen bij tijd en wijle van zich spreken met acties en dribbels, maar zijn rendement was erg laag: één goal uit zestien optredens.

'Tegen AZ was hij de beste speler van Roda en had hij drie assists achter zijn naam kunnen hebben', zegt zijn zaakwaarnemer Jan Streuer tegen VI. 'Helaas wisten zijn ploeggenoten die mogelijkheden niet te benutten. Een week later zat Edwin ineens op de bank, weer een week later zat hij niet eens meer bij de selectie. Merkwaardig verhaal. Aan de andere kant: er zijn inmiddels nogal wat nieuwe spelers gekomen (acht, red.) en dan zie je altijd dat die moeten spelen, of ze nou goed zijn of niet.'

Gyasi had de mogelijkheid ergens anders op zoek te gaan naar speelminuten, maar hij legde een aanbieding van de Sloveense koploper Olimpja Ljubljana naast zich neer. Ook in Slovenië zit de transfermarkt sinds vannacht op slot. In een aantal andere landen kunnen nog wel spelers worden aangetrokken, maar op dit moment is er geen sprake van concrete belangstelling voor Gyasi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.