Merkel duimt voor Dortmund: 'Niet voor terreur bezwijken'

De steunbetuigingen voor Borussia Dortmund komen van alle kanten. Nu was het bondskanselier Angela Merkel die haar bewondering uitsprak.

Merkel duimt voor Dortmund: 'Niet voor terreur bezwijken'

In een telefoongesprek met algemeen directeur Hans-Joachim Watzke sprak Merkel over de aanslag op de spelersbus van dinsdagavond. Ze gaf aan het als een zeer positief teken te beschouwen dat het team niet bezwijkt voor terreur en dat het woensdagavond (18.45 uur) alsnog aantreedt tegen AS Monaco. Daar voegde ze aan toe vanavond te zullen duimen voor de Duitse volksclub.

Watzke zelf sprak woensdagochtend het team toe in de kleedkamer. 'De BVB-familie is in het verleden altijd bijzonder sterk omgegaan met moeilijke situaties. Dit is misschien wel de moeilijkste situatie die we in de afgelopen decennia hebben gekend.'

'Vandaag spelen we niet alleen voor onszelf', ging Watzke verder. 'We spelen voor iedereen. Voor Borussia, Bayern en Schalke. Haat en terreur mogen nooit onze acties bepalen. En natuurlijk spelen we voor Marc Bartra, die zijn team wil zien winnen.’

Bartra raakte dinsdag gewond aan zijn arm is inmiddels met succes geopereerd en werd in het ziekenhuis al bezocht door enkele medespelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen