Politie gaat uit van gerichte aanval op Borussia Dortmund

Reacties

De politie heeft bij het onderzoek naar de explosies bij de spelersbus van Borussia Dortmund nieuwe aanwijzingen gevonden die duiden op een gerichte aanval. Zo troffen de agenten onder andere een brief aan.

Politie gaat uit van gerichte aanval op Borussia Dortmund

De vondst van de brief werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een speciale persconferentie. In het document wordt de aanval opgeëist. De politie controleert of de brief daadwerkelijk is achtergelaten door degenen die achter de aanval zitten.

Ook bevestigden de autoriteiten dat er drie explosieven tot ontploffing zijn gekomen bij de spelersbus, die nog maar net van het hotel op weg was naar het stadion. Het incident vond rond 19.00 uur plaats, op zo'n tien kilometer van het Signal Iduna Park.

Marc Bartra is de enige speler die naar het ziekenhuis moest. Hij liep snijwonden aan zijn arm op door de glasscherven die de bus binnenkwamen. De Dortmund-verdediger heeft zijn rechterpols gebroken en moest onder het mes.

De wedstrijd tussen Dortmund en AS Monaco werd dinsdagavond logischerwijs afgelast. De ploegen treffen elkaar woensdagavond om 18.45 uur alsnog in de thuishaven van BVB.

In een speciale VI Live verzamelden we reacties, het laatste nieuws en beelden uit Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.