Menselijk falen oorzaak ramp Chapecoense

Reacties

Onderzoek naar de Chapecoense-ramp heeft licht geschenen over de oorzaak van het ongeluk. Menselijke falen lag ten grondslag aan de ramp in Colombia.

Menselijk falen oorzaak ramp Chapecoense

Op 29 november verongelukte een Boliviaans vliegtuig, waarin ook de Braziliaanse club Chapecoense zat op weg naar de finale om de Copa Sudamericana. Slechts zes mensen overleefden de ramp, waarbij 71 doden vielen.

Onderzoek in Colombia heeft de vermoedens bevestigd dat er inderdaad te weinig brandstof aan boord was. Vanwege vertraging bij het vertrek was een tussenlanding om bij te tanken niet meer mogelijk. De piloot maakte daarbij een verkeerde inschatting en meldde de motorproblemen te laat.

'Er waren geen technische mankementen, slechts menselijke fouten', deelde Col Freddy Bonilla, minister van verkeersveiligheid, een van de voorlopige conclusies over de ramp. Bovendien is duidelijk geworden dat de Boliviaanse autoriteiten in de fout zijn gegaan met het goedkeuren van het vluchtplan. Het vliegtuig was te zwaar beladen en was niet gecertificeerd om op de voor de lucht noodzakelijke hoogte te vliegen.

Dossier Chapecoense

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.