Mendes Rodrigues wijst Kaapverdië de weg in Niger

Mede dankzij een treffer van Garry Mendes Rodrigues heeft Kaapverdië zijn eerste wedstrijd in Groep F van de kwalificatie voor het toernooi om de Afrika Cup gewonnen. Ook Algerije en Kameroen zegevierden.

Niger - Kaapverdië 1-3
Op bezoek bij Niger kende Kaapverdië, dat in 2013 debuteerde tijdens de strijd om de Afrika Cup en in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Ghana, een droomstart. Al na 24 minuten stond het 0-3. De in Rotterdam geboren Mendes Rodriguez opende na negen minuten de score en via Odair Fortes en Ze Luis was de wedstrijd al snel beslist. Moussa Maazou maakte nog voor rust de aansluitingstreffer, maar verder kwam Niger niet. Ook Mozambique en Zambia maken deel uit van Groep F.

DR Congo - Kameroen 0-2
In de eerste wedstrijd van Kameroen na het pensioen van Samuel Eto'o kende de ploeg van bondscoach Volker Finke geen enkel probleem met DR Congo. De Ontembare Leeuwen, die tijdens het WK afgelopen zomer in Brazilië als laatste eindigde in een groep met het gastland, Mexico en Kroatië, wonnen dankzij doelpunten van Njie en Vincent Aboubakar. In Groep D proberen ook Ivoorkust en Sierra Leone zich te kwalificeren voor het toernooi van de Afrika Cup, volgend jaar in Marokko.

Ethiopië - Algerije 1-2
In tegenstelling tot Kameroen maakte Algerije wél indruk tijdens het WK. Onder leiding van bondscoach Vahid Halilhodzic bereikte de ploeg in Brazilië de achtste finale, waarin het pas na verlenging werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Duitsland. Christian Gourcuff volgde Halilhodzic op en leidde Algerije naar een nipte zege op bezoek bij Ethiopië. El Arabi Soudani en Yasine Brahimi zetten de bezoekers op een 2-0 voorsprong, maar kort voor tijd maakte Saladin het uit een strafschop nog spannend. Malawi en Mali zijn de overige deelnemers in Groep B.