Memphis troeft Van Nistelrooy en Cristiano Ronaldo af

Reacties

Memphis Depay heeft zich door zijn optreden tegen Club Brugge bij een select gezelschap topspelers van Manchester United gevoegd. De voormalige PSV'er scoorde dinsdagavond bij zijn Europees debuut meteen twee keer en leverde daarmee een zeldzame prestatie.

Memphis troeft Van Nistelrooy en Cristiano Ronaldo af

In de recente historie van Manchester United lukte het alleen Wayne Rooney en Dimitar Berbatov om meer dan eens te scoren tijdens hun eerste internationale optreden voor de club. Rooney deed dat in 2004 in het thuisduel met Fenerbahçe (6-2 zege, drie goals), terwijl de Bulgaarse spits twee keer scoorde in de uitwedstrijd tegen Aalborg aB in 2008 (0-3).

Memphis voegt zich met zijn doelpuntrijke Europese debuut in een mooi lijstje van vermaarde goalgetters. Van de twintig meest trefzekere spelers van de Mancunians schoten ook Sir Bobby Charlton, Denis Law, Dennis Viollet, David Beckham, Eric Cantona, Tommy Taylor en Teddy Sheringham meteen met scherp tijdens hun Europa Cup-debuut voor de club.

Memphis heeft met zijn goals tegen Brugge in elk geval iets gepresteerd wat toppers als Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy (nog altijd Europees topscorer aller tijden van United), George Best, Andy Cole, Dwight Yorke en Robin van Persie nalieten: zij bleven allen droog staan tijdens hun Europees debuut voor de Engelse grootmacht.

Inclusief zijn productie voor PSV staat de teller voor Memphis nu op tien treffers in 25 Europese wedstrijden. In die duels was de aanvaller verder ook nog goed voor acht assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.