Memphis en Ekambi in voetsporen Kane en Son: Lyon weer koploper

Olympique Lyon staat weer bovenaan in de Ligue 1. De goal die daarvoor zorgde viel pas in blessuretijd en liet Memphis Depay en consorten opgelucht ademhalen.

Olympique Lyonnais
2 - 1
Bordeaux
Bordeaux

Bij winst op Girondins Bordeaux, de nummer zeven van de Ligue 1, zou Olympique Lyon weer over Paris Saint-Germain en Lille heen wippen op de ranglijst van de Franse competitie. De voorsprong na 32 minuten leek dan ook een mooie aanzet voor de thuisploeg. Daar was er een basisplek voor Memphis Depay, die onlangs Karim Benzema evenaarde met zijn 66ste goal voor Olympique Lyon. De 1-0 kwam echter niet van de Oranje-international, maar hij was wel betrokken. Na een voorzet van de Nederlander werd de bal niet goed weggewerkt, waarna Karl Toko Ekambi de bal voor het intikken had: 1-0.

Ekambi maakte daarmee zijn tiende goal van het Ligue 1-seizoen en dat zorgde ervoor dat Lyon een zeer productief duo in de gelederen heeft. Na Memphis (elf goals) is Ekambi namelijk de tweede Lyon-speler die de drempel van tien competitiegoals bereikt. In de vijf grote competities (Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk) lukte het pas één duo om ook allebei minstens tien goals te maken namens één club: Harry Kane en Heung-Min Son voor Tottenham Hotspur. Die twee maakten allebei twaalf goals dit seizoen.

Die fraaie statistiek bleek lange tijd niet voldoende om ook de koppositie over te nemen in de Ligue 1. Tien minuten na rust kreeg Lyon namelijk de 1-1 om de oren van Samuel Kalu. Die gelijke stand leek héél lang ook de eindstand te worden, maar in de 92ste minuut pakten Memphis en consorten toch nog de volle buit. Leo Dubois maakte in blessuretijd de 2-1 en zorgde er zodoende voor dat Olympique Lyon in elk geval twee dagen van de koppositie mag genieten met 46 punten. PSG speelt zondag uit bij FC Lorient en Lille thuis tegen Dijon.