Memphis belangrijk bij goede generale van Lyon

Olympique Lyon kan zich volledig richten op de strijd met Ajax in de halve finale van de Europa League. De Fransen verzekerden zich zondagavond van een goede eindklassering in de Ligue 1 door met 3-2 van FC Nantes te winnen. Lyon speelde niet in de sterkste opstelling, aangezien aankomende donderdag Ajax naar Frankrijk komt.

Met een gedeeltelijk uitgeklede basisopstelling, Bruno Genesio spaarde diverse spelers voor het treffen met Ajax, kwam Lyon al vroeg in de problemen. Mathieu Valbuena en Corentin Tolisso keken toe hoe Nantes al na negentien minuten de score opende. Valentin Rongier schoot van buiten de zestien op knappe wijze raak met de buitenkant van zijn voet: 0-1.

Lang lukte het Lyon niet om de defensie van de subtopper te verschalken, maar na ruim een uur ging het snel. Nabil Fekir benutte een penalty voor de gelijkmaker, Maxwel Cornet werkte twintig minuten voor tijd een corner van Memphis Depay binnen. De verdedigende stellingen werden ingenomen door de tegenstander van Ajax, maar zonder succes.

Een kwartier voor tijd lette de defensie van Lyon niet op bij een corner, waardoor Guillaume Gillet bij de eerste paal binnen kon werken: 2-2. Een moeilijke slotfase brak aan, maar mede dankzij Memphis pakte Lyon toch de winst. Hij bracht na een afgeslagen vrije trap de bal terug bij Cornet, die met zijn tweede van de avond de eindstand op 3-2 bepaalde.

Ajax
Voor Lyon betekent de winstpartij dat de ploeg volgend seizoen in ieder geval in de voorrondes van de Europa League uitkomt. Via een stunt tegen Ajax kan ook nog Champions League-voetbal afgedwongen worden, maar dan moeten de Fransen aankomende donderdag thuis een 4-1 nederlaag goedmaken. Als de finale van de Europa League dan ook gewonnen wordt, speelt Lyon volgend seizoen alsnog in het miljardenbal.

In het duel met Ajax kan Alexandre Lacazette hoogstwaarschijnlijk voluit meespelen. De spits kwam in Amsterdam maar tot enkele minuten omdat hij niet fit was, tegen Nantes speelde hij ruim een uur mee. Memphis was belangrijk in de competitie, maar is voor Lyon niet speelgerechtigd in de Europa League.