Lyon spaart Tolisso en gelooft in wonder tegen Ajax

Reacties

Middenvelder Corentin Tolisso wordt zondag in het competitieduel van Olympique Lyon met FC Nantes gespaard. Clubtopscorer Alexandre Lacazette zit wel in de wedstrijdselectie van trainer Bruno Genesio, die gelooft in een wonder tegen Ajax.

Lyon spaart Tolisso en gelooft in wonder tegen Ajax

Tolisso (foto) speelde afgelopen woensdag in het heenduel van de halve finale van de Europa League tegen Ajax (4-1) nog negentig minuten mee, maar Genesio vindt het verstandiger de 22-jarige international nu rust te geven. 'Hij heeft al een tijd last van spierklachten. Het is beter dat hij zijn rust pakt, zodat hij klaar is voor donderdag', aldus de coach op de clubsite.

Lacazette zal zondag tegen Nantes wel in actie komen. De 25-jarige aanvaller deed in Amsterdam een kwartier mee, terwijl die wedstrijd eigenlijk te vroeg leek te komen. 'De medische staf heeft hem sneller kunnen oplappen dan verwacht. We moeten nog beslissen hoe lang hij zondag kan spelen', aldus Genesio, die ook bekendmaakte dat Memphis Depay (niet speelgerechtigd in de EL) zal starten.

Genesio vertelde de wedstrijd tegen Nantes ook belangrijk te vinden met het oog op het veiligstellen van de vierde plaats in de Ligue 1. 'We moeten het verlies verwerken en ons weer focussen op de competitie. Het eerste wat je moet doen om een wonder te verrichten is erin geloven. Tegen zowel Roma als Besiktas hebben we heel veel kansen gecreëerd, dus we weten dat het mogelijk is.'

Meteen na de gevoelige nederlaag vertelde Genesio zijn spelers daarom al de koppies niet te laten hangen. 'We hebben in het verleden al vaker wonderen verricht. De eerste drie tegendoelpunten ontstonden allemaal door individuele fouten. In verdedigend opzicht zal de hele ploeg zich moeten verbeteren. Dat is een kwestie van volwassenheid en het spel lezen. In de return zullen we er alles aan moeten doen om te winnen.'

Europa League
Lyon mikte dit seizoen op een plek in de toptwee van de Franse competitie, maar nu het daar niet in geslaagd is, moet succes in de Europa League het seizoen redden. Zelfs na de 4-1 nederlaag tegen Ajax heeft Mathieu Valbuena daar nog vertrouwen in. 'Met de kwaliteiten die we hebben, hadden we dit seizoen beter moeten presteren. We hebben er een rotzooi van gemaakt. In de Europa League kunnen we nog iets rechtzetten', stelt Valbuena tegenover Téléfoot.

Tijdens de return tegen Ajax van donderdag hoopt Valbuena op de steun van het publiek. 'Dan kunnen we de situatie omdraaien en een comeback tot stand brengen', zegt de middenvelder. 'We kunnen nog altijd geschiedenis schrijven. Het behalen van de finale en het winnen van de cup zou ons seizoen een enorme glans geven', weigert hij op te geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.