Meevaller voor Jong Oranje: Napoli-ster Kvaratskhelia laat EK schieten

Reacties

Jong Oranje hoeft tijdens het EK Onder-21 niet te vrezen voor de kunsten van Khvicha Khvaratskhelia. De sensatie van Italiaans kampioen Napoli richt zich op de EK-kwalificatieduels van Georgië en gaat daarna op vakantie.

Meevaller voor Jong Oranje: Napoli-ster Kvaratskhelia laat EK schieten
© Pro Shots

Jong Oranje zit tijdens het EK in de poule met gastland Georgië. Er was sprake van dat Kvaratskhelia, gezien zijn leeftijd (22) nog speelgerechtigd, met de beloftenploeg zou meedoen, maar dat blijkt niet het geval. De vleugelaanvaller van Napoli staat slechts op de standby-lijst, maar zal niet meetrainen met de ploeg van bondscoach Ramaz Svanadze.

'Na een lang seizoen is het voor mij moeilijk om in een korte periode weer op zulk hoog niveau te spelen', richt Kvaradona zich donderdag in een Facebook-post tot de Georgische fans. 'Hoewel ik het graag zou willen, zal ik na een zwaar seizoen om sportieve redenen net als jullie een doodgewone fan zijn van het team op het EK Onder-21.'

Kvaratskhelia richt zich nu volledig op de twee EK-kwalificatiewedstrijden die Georgië de komende dagen speelt tegen Cyprus en Schotland. De A-selectie staat Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili wel af aan Jong Georgië voor het jeugd-EK in eigen land. De 22-jarige keeper speelde al zeven interlands voor het grote Georgië.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Georgië O21
3
1
2
0
5-3
+2
5
2
Portugal O21
3
1
1
1
3-4
-1
4
3
Nederland O21
3
0
3
0
2-2
0
3
4
België O21
3
0
2
1
3-4
-1
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer over UEFA Onder 21 Kampioenschap
Meer K. Kvaratskhelia
Meer over K. Kvaratskhelia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.