McInnes: 'Zege op Groningen was ronduit verdiend'

Aberdeen-manager Derek McInnes meent dat hij volledig verdiend de derde voorronde van de Europa League heeft bereikt. Het Schotse succes ging ten koste van FC Groningen, dat na de doelpuntloze remise in Schotland in de eigen Euroborg donderdag met 1-2 onderuit ging.

'De overwinning was ronduit verdiend', vertelt McInnes op de clubwebsite. In de volgende ronde wacht nu Real Sociedad. 'Het was teleurstellend dat we vlak voor rust een goal tegen kregen, want daarvoor hadden we al kansen om het duel definitief te beslissen. We hielden Groningen in leven.'

'Zij gingen na de achterstand eigenlijk 4-2-4 spelen', vervolgde de Aberdeen-coach. 'Dat vroeg veel verdedigend werk van onze kant. Dat hebben we briljant gedaan. Eigenlijk waren de laatste 25 minuten best comfortabel. Behalve de eerste twintig minuten van de tweede helft zijn we niet meer in gevaar geweest. Groningen kon alleen maar van afstand schieten.'