McClaren onder de indruk van noeste werker Wijnaldum

Doelman Tim Krul behoedde Newcastle United voor een nederlaag op bezoek bij Manchester United (0-0), maar ook diens land- en ploeggenoot Georginio Wijnaldum liet een goede indruk achter. 'Hij is een echte aanwinst voor ons', meent trainer Steve McClaren.

Wijnaldum is aardig aan zijn eerste seizoen in de Premier League begonnen. De van PSV overgekomen middenvelder debuteerde tegen Southampton (2-2) met een doelpunt en imponeerde zijn trainer zaterdag in het duel met Manchester United.

'Hij doet zijn werk goed', complimenteerde McClaren zijn pupil in gesprek met FOX Sports. 'We willen dat hij gaat scoren, ook al is hij hier een echte box-to-box-speler en geen nummer tien. We willen dus vooral dat hij een hoop werk verzet. En dat kan hij.'

Geluk
Het talent om vele meters te maken moest de twintigvoudig international aanboren op Old Trafford. 'De eerste twintig minuten waren zo lastig', pufte de Engelse manager. 'Ze gingen er echt voor, maar we hebben die fase overleefd. We groeiden nog in de wedstrijd en konden zelfs nog winnen.'

Newcastle-middenvelder Thauvin kwam in de allerlaatste minuut van de wedstrijd echter een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden, waardoor beide ploegen zonder doelpunt bleven. Dat hadden vooral de bezoekers te danken aan enig fortuin, vond Wijnaldum. 'We probeerden te voetballen en United onder druk te zetten, maar dat ging niet altijd even goed. In de tweede helft hebben we vooral verdedigd en een beetje geluk gehad.'