Krul houdt Newcastle United op de been op Old Trafford

Reacties

Manchester United heeft verzuimd om op Old Trafford Newcastle United te verslaan. Tim Krul hield met knappe reflexen zijn doel schoon en deed zo United-manager Louis van Gaal - met wie hij samenwerkte bij Oranje - pijn: 0-0.

Krul houdt Newcastle United op de been op Old Trafford

In het duel met Newcastle maakte aanwinst Bastian Schweinsteiger zijn basisdebuut voor Manchester United. Van Gaal gaf hem de voorkeur boven Michael Carrick, die dinsdag tegen Club Brugge (3-1 winst) een opvallende rol speelde door een eigen doelpunt te maken en een assist te geven.

Toch was die wedstrijd vooral de grote Memphis Depay-show. Na twee moeizame wedstrijden werd er in Engeland al voorzichtig getwijfeld aan de kwaliteiten van Memphis, maar na twee schitterende doelpunten en een assist tegen Club verstomde alle kritiek. Magnificent Memphis werd de hemel ingeprezen in Engelse media en Van Gaal verklaarde dat hij zijn landgenoot 'wel wilde zoenen'.

Ook tegen Newcastle was de 21-jarige aanvaller voor rust weer de meest dreigende speler aan de kant van United. Mede door enkele knappe reddingen van Newcastle-doelman Tim Krul bleef succes dit keer echter uit voor Memphis. Wayne Rooney was in de openingsfase de enige die de uitblinkende Nederlander kon passeren, maar de grensrechter bood Newcastle de helpende hand door Rooney af te vlaggen wegens buitenspel.

Lat
Newcastle, waar behalve Krul ook Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita het volledige duel speelden, moest het hebben van enkele spaarzame uitbraken. Zo raakte spits Aleksandar Mitrovic halverwege de eerste helft de lat met een fraaie kopbal. Twintig minuten voor tijd maakte Florian Thauvin als invaller zijn debuut voor zijn nieuwe club, maar de Franse aanvaller kon het verschil niet maken voor Newcastle.

United voerde in de slotfase namelijk de druk steeds verder op. Dat leidde tot een grote mogelijkheid voor invaller Javier Hernández, maar met een knappe reflex voorkwam Krul dat de Mexicaanse spits zich ontpopte tot gouden wissel. In de extra tijd had Krul geen antwoord op een kopbal van Chris Smalling, maar Vurnon Anita hielp zijn keeper een handje op de doellijn. In de tegenstoot kwam Thauvin een teenlengte tekort om Newcastle naar de zege te schieten.

Ook een pegel van Carrick leverde vervolgens geen doelpunt op, waardoor United voor het eerst dit seizoen puntenverlies leed. De ploeg van coach Van Gaal heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden, Newcastle heeft twee punten. De United-defensie met centrumverdediger Daley Blind leverde een knappe prestatie door voor de vierde keer op rij (inclusief het laatste duel van vorig seizoen) de nul te houden in de Premier League. Dat lukte de club uit Manchester niet eerder sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson als manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.