McClaren: 'In eerste helft speelden we zoals ik graag wil'

De nipte zege op Racing Santander stemde FC Twente-coach Steve McClaren tevreden. Niet alleen over het resultaat was de FC Twente-coach te spreken.

'In de eerste helft voetbalden we zoals ik het graag wil', tekende het ANP op uit de mond van McClaren na de 1-0 overwinning in de eerste wedstrijd van de UEFA Cup-groepsfase. 'In de eerste helft hadden we zelfs vaker kunnen scoren dan die ene keer. Jammer was alleen dat we ons overwicht niet het hele duel hebben kunnen vasthouden.'

Dat na rust zijn ploeg de goede lijn niet kon doorzetten, was volgens McClaren logisch. 'Dat de druk van de tegenstander toeneemt naarmate het duel vordert is niet zo vreemd. Santander ging risico's nemen, wij werden wat nerveus. We wilden dit duel namelijk heel graag winnen.'

Tegenvaller was het uitvallen van Kenneth Perez. De Deense international moest ruim een kwartier voor het einde met klachten aan zijn linkerhamstring naar kant. Ook Ronnie Stam haalde door een blessure het einde van de wedstrijd niet. De verdediger had last van een pijnlijke enkel.