Mbappé voorkomt met flits grotere blamage voor Frankrijk

Reacties

Frankrijk heeft opnieuw een misstap begaan in de Nations League. Les Bleus redden vrijdag op de valreep een punt tegen Oostenrijk, dankzij invaller Kylian Mbappé. De Fransen staan na drie speelronden met twee punten op de laatste plaats in de groep.

Mbappé voorkomt met flits grotere blamage voor Frankrijk
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Na de nederlaag tegen Denemarken en de remise tegen Kroatië was Frankrijk er in Wenen alles aan gelegen om te winnen. Immers, een driepunter had een virtuele tweede plaats opgeleverd. Didier Deschamps kon niet beschikken over N’Golo Kanté en Raphaël Varane, terwijl Adrien Rabiot en Mbappé niet fit genoeg waren voor een basisplaats. De bondscoach gaf William Saliba en Ibrahima Konaté het vertrouwen in het hart van de defensie, terwijl Aurélien Tchouaméni en Boubacar Kamara het blok voor de defensie vormden. Moussa Diaby, Antoine Griezmann en Kingsley Coman moesten Karim Benzema ondersteunen.

In de eerste helft kwam er echter weinig terecht van de Franse plannen. Er zat weinig lijn in het spel van de bezoekers; gegokt werd op bevliegingen van Benzema. De eerste serieuze kans was nog wel voor Frankrijk: doelman Patrick Pentz keerde op knappe wijze een kopbal van Benzema na een vrije trap van Griezmann. Aan de andere kant was het na 37 minuten wél raak: Andreas Weimann schoof eenvoudig binnen na een voorzet van Konrad Laimer. Op slag van rust kreeg Marko Arnautovic nog een kans om de marge te verdubbelen, maar hij produceerde een slap schot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks de tegenvallende helft voerde Deschamps in de rust geen wissel(s) door. Frankrijk voerde in het eerste kwartier na rust de wel behoorlijk druk op. Dat leverde kansjes op voor Benzema (schot gekraakt) en Coman (schot over), maar meer ook niet. Deschamps greep in: Griezmann en Tchouaméni moesten plaatsmaken voor Mbappé en Mattéo Guendouzi. Even later kreeg Oostenrijk een flinke tegenvaller te verwerken: aanvoerder David Alaba, die uitmuntend stond te verdedigen met Feyenoorder Gernot Trauner, moest zich vanwege een blessure laten vervangen.

Oostenrijk hield dapper stand, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de klasse van Mbappé. De aanvaller werd na een counter weggestuurd door Christopher Nkunku, was veel te snel voor Trauner en knalde fraai raak. Bij zijn laatste vijf invalbeurten voor Frankrijk is Mbappé nu bij vijf doelpunten direct betrokken geweest (drie treffers, twee assists). Een paar minuten voor tijd had Mbappé eigenlijk zijn tweede moeten maken, maar toen trof hij de lat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
6
4
1
1
8-6
+2
13
2
Denemarken
6
4
0
2
9-5
+4
12
3
Frankrijk
6
1
2
3
5-7
-2
5
4
Oostenrijk
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.