Mbappé droomt van CL-finale met stuntploeg Monaco

Reacties

Kylian Mbappé is dolgelukkig dat zijn ploeg AS Monaco in de halve finale van de Champions League staat. Het Franse supertalent maakte woensdagavond tegen Borussia Dortmund (3-1) alweer zijn vijfde goal in vier duels in de knock-outfase van het miljardenbal.

Mbappé droomt van CL-finale met stuntploeg Monaco

Vier jaar geleden speelde Monaco nog in de Ligue 2. De ploeg van trainer Leonardo Jardim werd dan ook in pot vier ingedeeld bij de loting voor de groepsfase van de Champions League dit seizoen. Slechts drie keer eerder lukte het een club uit die pot om de halve eindstrijd te bereiken (Dinamo Kiev in 1998/99, Monaco in 2003/04 en Borussia Dortmund in 2012/13). 'Het is een ongelooflijk seizoen', vindt Mbappé.

'We zijn een vriendenploeg die geniet op het veld. Daar zijn we erg blij mee en ik hoop dat het zo blijft', aldus de achttienjarige Fransman. Monaco bevestigde tegen Dortmund andermaal zijn status als meest scorende ploeg op de Europese velden door voor het vierde duel in de knock-outfase op rij drie keer te scoren. 'We proberen de druk van ons af te laten glijden en ons eigen spel te spelen. We spelen aanvallend voetbal, dat kunnen we het best.'

Die ongekende scorinsgdrift heeft Mbappé en zijn vrienden naar de halve finale gebracht. 'Wat kun je nog meer wensen? Nouja, misschien het halen van de finale', droomt de doelpuntenmaker hardop. 'Het maakt me niet uit wie onze tegenstander wordt: in de halve finale zijn er alleen maar grote clubs.'

Dertien jaar geleden, in het seizoen 2003/04, haalde Monaco voor het laatst de finale van de Champions League. Destijds was het FC Porto van trainer José Mourinho met 3-0 te sterk. Om dit jaar de eindstrijd te bereiken moet de Franse koploper afrekenen met Real Madrid, Atlético Madrid of Juventus. Vrijdag is de loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.